pondělí 21. července 2008

Dovolená 12.7. - 19.7.

Tak a máme po dovolené.
Byli jsme na Šumavě, v pěkné chalupě u Nýrska.Týden uběhl jak nic.A naše zážitky?Bylo jich plno,ale aspoň ve stručnosti:
Plán byl následující - jedeme 4 dospělí + 2 děti .Do auta se všichni nevejdeme,proto Barča,babička a já jedeme vlakem.Taťka,Luky a teta jedou autem. Příjezd na místo v sobotu kolem 15 hod.

Sobota 12.7. – hned na poprvé se nám podařilo do auta naskládat hromadu nezbytně nutných věcí-kolo,kočárek,koloběžka,odráželo,vláček a taky samozřejmě Barčin kufřík.
Taťka odjíždí dle plánu v 10 hod směr Nýrsko.
Já s Bárou odjíždíme na nádraží,kde máme sraz s babičkou.Nic zlého netuše nasedáme v 11.15 hod do vlaku.Je sice nacpaný k prasknutí,ale místa máme,hurá!Vlak odjíždí jen asi s deseti minutovým zpožděním. Asi ve 11.45 hod mně zvoní mobil.Volá táta – „Auto nejede,stojíme na dálnici u Velkého Meziříčí.Sháníme někoho,kdo to opraví“.(hmm,hlavně že jsme ho měli před dovolenou v servisu).Ve 12.45 hod opět zvoní mobil – opět volá táta -„Auto opravit nejde,jede pro nás odtahovka.Dneska rozhodně nikam nejedeme“
Takže v Třebíči vystupujeme a vracíme se do Brna.Doma začínáme vážně pochybovat o tom,že na nějakou dovolenou ještě vůbec pojedeme.Sháníme někoho,kdo by opravil auto.

Neděle 13.7. – pořád sháníme opraváře.Povedlo se - opraváře máme.Auto odtáhl do Veverské Bítýšky a my čekáme jak to dopadne.Opět máme pochybnosti o zdárném odjezdu směr Šumava.Padne definitivní rozhodnutí.V případě,že v pondělí nebude opravené auto - nejedeme nikam.
Večer volá opravář,že auto bude opraveno v pondělí ráno.

Pondělí 14.7. – je 10.00 hod a zatím auto pořád nemáme.Nakonec to všechno ale dobře dopadlo a ve 12 hod máme auto před domem.Už po druhé můžeme nabalit auto.Jde to rychle,asi to bylo tím sobotním nácvikem.Tentokrát,ale jedeme už jen 3 dospělí + 2 děti.Teta zůstává doma.Takže všichni jedeme autem,už žádná cesta vlakem.Auto jede jak má a tak konečně v 17.30 hod jsme na místě.


Úterý 15.7. – počasí nic moc.Je docela chladno.Bára jede s taťkou na výlet na kole k Černému jezeru a já s babičkou si užíváme na chatě nicnedělání s Lukynem.Večer pečeme buřty.

Středa 16.7.- počasí se umoudřilo a dokonce se můžeme koupat

Čtvrtek 17.7. – jedeme na výlet.Vyrážíme směr Chudenice .Byli jsme v Americké zahradě.Cestou jsme se podívali na rozhlednu Bolfánek.Sem tam spadne pár kapek,ale výlet je to moc pěkný.

Pátek 18.7. - den uběhl ani nevíme jak a začínáme se balit domů.

Sobota 19.7. -10.00 hod odjezd směr Brno

I když to ze začátku vypadalo,že žádná dovolená nebude,tak i když byla kratší,byla moc fajn!

Další fotky z dovolené zde.


0 komentářů: